Стопкадър Нова ТвЕпидемиолог обяви нещо важно за противодействието на ковид.Вирусът се

...
Стопкадър Нова ТвЕпидемиолог обяви нещо важно за противодействието на ковид.Вирусът се
Коментари Харесай

Епидемиолог: Имунитетът срещу COVID-19 намалява с времето, трябва периодично да се правят бустери

Стопкадър Нова Тв

Епидемиолог разгласи нещо значимо за противодействието на коронавирус.

Вирусът се предава по аерозолен път по сходство на газ се движи в пространството. Сега със започването на образователната година за учениците, на студентите, със завръщането на хората от почивки и започване на работа - времето се захлажда и от ден на ден хората ще желаят да прекарват на закрито, а не на намерено. Няма да е изненада и това, че вирусът ще стартира от ден на ден да се предава и ще има от ден на ден инфектирани. А когато има повече инфектирани, има повече заболели.

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова Тв епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина доктор Петър Марков, разяснявайки въпроса завръща ли се COVID-19 в България. 

По думите му в този момент огромна част от хората към този момент имат някакъв имунитет и той може да не ги защищити безусловно от заразяване, само че значително ще ги пази от тежко протичане на заболяването. " Има някакъв в дял в страната на имунизирани хора. Има хора, които са прекарали болестта към този момент един път. Така че обстановката няма да е толкова трагична. Но при COVID-19 имунитетът с времето се износва, тъй че хората, които не са си поставили бустер, които са прекарали инфекцията от дълго време, които са имунизирани от дълго време, са още веднъж под риск за малко по-тежко протичане ", акцентира епидемиологът. И прикани хората да тидат да се имунизират. 

Той изясни, че Коронавирус се разграничава от другите вируси по-скоро в по-късните етапи, когато човек стартира да се утежнява, само че тогава е малко късно да се вземат ограничения. " Противовирусните средства, когато се взимат, те би трябвало да се взимат доста рано в процеса. Така че в действителност най-хубавият начин е да се направи тест. Скиптицизмът срещу вакцините е изцяло голословен. И в случай че човек към този момент е прекарал инфекцията, несъмнено, той има иммунитет. Но най-сигурният, най-безопасен, най-лесен метод за предварителна защита на тежко протичане си остава имунизацията. И освен имунизацията, само че и на хора, които са имунизирани - трябва от време на време да си вършат по този начин наречените бустери, защото  имунитетът с времето понижава ", посочи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР